Erasmus’a FETÖ darbesi!

Konuyla ilgili araştırma yapan gazetemizin Seferihisar Muhabiri Şaha ÇİMEN ile Demet GÜRGEN, ilginç ve bir o...

Erasmus’a FETÖ darbesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili araştırma yapan gazetemizin Seferihisar Muhabiri Şaha ÇİMEN ile Demet GÜRGEN, ilginç ve bir o kadar da kafada soru işaretlerine neden olan ve insanı hayrete düşüren bilgilere ulaştı.

Son günlerde yaşanan gençlerin özgürlük, gelecek kaygısı gibi düşünceleriyle gerçekleşmiş olabileceği düşünülen ilticanın arkasında terör örgütü FETÖ’nün parmağının olduğu ileri sürüldü.

İddiaların birincisi baba A.D.’nin 15 Temmuz 2015 tarihinden sonra terör örgütüne yardım ve yataklıktan gözaltına alınıp tutuklandığı.

İkinci iddia, Türkiye’den İtalya’ya gidip Almanya’ya iltica eden Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencisi İ.E.D.’nin sığınmayı planlayarak gerçekleştirdiği.

Üçüncü iddia, İ.E.D.’nin kaybolmasından hemen sonra ailesine haber verildiği. Aileye konunun bildirilmesinin hemen ardından ise İ.E.D.’nin iddiaya göre görevli öğretmenlere mesaj yoluyla ulaşarak ‘beni aramayın, dönmeyeceğim’ dediği.

Dördüncü iddia ise şöyle. İ.E.D.’ye birilerinin yardım ettiği, İtalya’dan Almanya’ya götürülüp aynı gün mülteci kampına yerleştirildiği.

İtalya Polisi’nin araştırmasında sığınma talebinin ortaya çıkması ve lise öğrencisinin mülteci kampına yerleştirilmesi ki bu İtalya’dan Almanya’ya yapılacak yolculukta en iyi ihtimalle tren kullanırsa yaklaşık 10 saat, en uzun olarak da 13/14 saat zaman alacağı.

Haber

Olayda yeni gelişme
İltica eden liseliye ‘gizli’ soruşturma
1 sene önce

Dolayısıyla iltica haberi baya zaman sonra ortaya çıktı.

Görüşmenin ardından İ.E.D.’nin Almanya’ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve aynı gün mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Derslerinde başarılı olduğu öğrenilen ve notları yüksek olan İ.E.D’nin hangi gerekçelerle iltica başvurusu yaptığı ise bilinmiyor.

Acil bilgi talebi geldi

Olayın duyulmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı ACİL olarak bilgi talep etti. İzmir İl Milli Eğitim ile Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili çok kapsamlı soruşturma başlattı.

Okul Müdürü ve idareciler konuyla ilgili konuşmazken, rehber öğretmenin olayın basına sızmasına büyük tepki gösterdiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın da sığınma talebiyle ilgili İtalya ve Almanya Konsoloslukları’ndan bilgi talep ettiği, ilgili birimlerin de olayı çok yönlü araştırdıkları belirtildi.

İşte olayın başlangıcı:

İzmir Seferihisar’da öğrenim gören ve Erasmus Proje Kapsamı’nda İtalya’dayken Almanya’ya geçip iltica eden 17 yaşındaki İ.E.D. bir anda Türkiye gündemine oturdu.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencisi, Erasmus Projesi Kapsamı’nda İtalya’ya yapılan gezide gruptan ayrıldı, kayıplara karıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda, İ.E.D’nin İtalya’dan Almanya’ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre ise, 17 yaşındaki lise üçüncü sınıf öğrencisi İ.E.D, tuvalete gitmek için izin istedikten bir süre sonra, öğrencinin dönmediğini fark edildi.

İ.E.D.’den haber alınamaması üzerine İtalyan Polisi’ne kayıp başvurusu yapıldı.

Kayıp başvuru sonrasında lise öğrencisinin Almanya’ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve aynı gün mülteci kampına alındığı bilgisine ulaşıldı.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme