• Haberler
  • Dünya
  • Erbil’deki petrol rafinerisi dün akşamdan beri yanıyor

Erbil’deki petrol rafinerisi dün akşamdan beri yanıyor

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil şehrindeki  petrol rafinerisinde yangın. Yangın, akşam saat 20.30 sularında,...

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Erbil şehrindeki  petrol rafinerisinde yangın. Yangın, akşam saat 20.30 sularında, petrol rafinerisi, petrol dağıtım tesisi ve petrol deposunun bulunduğu tesisi sardı. Erbil-Guyer yolu üzerinde yer alan petrol rafinerisindeki yangın hala kontrol altına alınamadı. Patlamalar ve sonrasında başlayan yangın ile ilgili ilk görüntüleri AFP Ajansı dünyaya servis etti.

Yangının yakıt depolarına sıçramasını önlemek için itfaiye ekipleri derhal müdahale etti. Yangının çıkış sebebi henüz belirsizliğini korurken, perde arkasını öğrenmek için yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı. Erbil Sivil Savunma Müdürlüğü de yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Can kaybının meydana gelmediği yangında, çevrede bulunan birçok yakıt aracı sürücüsü ise canlarını kurtarmak için olay yerinden ayrıldı. Yerel basına göre, rafineride art arda patlamalar yaşanıyor. Yine yerel medyanın bildirdiği üzere, yangın söndürme çalışmaları sırasında çoğu itfaiyeci olmak üzere en az 10 kişi yaralandı, üç itfaiye aracı ise yandı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme