Erdoğan ABD’deki rezilliğe tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde alkışlanmasına zehir zemberek sözlerle tepki gösterdi.

ERDOĞAN: BARIŞ VE İSTİKRARIN TESİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Erdoğan, şunları söyledi: “Millet olarak neredeyse her gün bölgemizde patlak veren yeni bir krizle uyanıyoruz. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 2,5 yıldır devam ediyor. Batılı savaş baronları dışında kan deryasından kazançlı çıkan olmadı. Biz ise barış ve istikrarın tesisi için çalışıyoruz. İki komşumuz arasında dengeli politika izleyerek bu ateşin Karadeniz’e sirayet etmesine engel olduk.

“NETANYAHU’NUN YALANLARINI ALKIŞLAMAK ABD İÇİN BÜYÜK BİR AKIL TUTULMASI”

Aynı durum Gazze’de de geçerli. 7 Ekim’den beri Türkiye zulme karşı durarak insanlığın vicdanı oldu. Kimin ne dediğine bakmadan Filistinli kardeşlerimiz için harekete geçtik. Bütün uluslararası toplantılarda İsrail’in katliamlarını gündeme getirdik. Batı dünyası bu süreçte çok kötü bir sınav verdi. Amerika Temsilciler Meclisi’ndeki o rezil görüntüleri hepimiz seyrettik. İnsanlık adına biz utandık. Yemek kuyruğuna bekleyen insanları, öldürülen bebekleri düşündükçe büyük bir mahcubiyet yaşadık. Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, yalanlarını alkışlamak ABD için büyük bir akıl tutulmasıdır.

“ABBAS’I DAVET ETTİK AMA GELMEDİ”

Ülkemizde bazı siyasi partiler diyor ki ‘Hükümet Filistin Başkanını Türkiye’ye davet etsin ve parlamentoda konuştursun.’ Size bunu davet etmediğimizi kim söylüyor. Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas kusura bakmasın bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi. Biz Filistin halkının adına söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz.”

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme