• Haberler
  • Gündem
  • Erdoğan ve Bakan Bolat’ın ‘indirim’ çağrılarına marketlerden ilk adım

Erdoğan ve Bakan Bolat’ın ‘indirim’ çağrılarına marketlerden ilk adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sık sık enflasyona karşı indirimlerin yapılması gerektiği ve fahiş fiyatlarının da cezayla karşılık bulacağını...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sık sık enflasyona karşı indirimlerin yapılması gerektiği ve fahiş fiyatlarının da cezayla karşılık bulacağını yenileyerek alım gücündeki zorluğu ortadan kaldırmanın arayışına girmişti.

Bakan Bolat ise 6 Ekim’de, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında marketlerden ‘büyük bir indirim kampanyası’ beklediklerini söyleyere “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz” demişti.

Marketlerde indirim hamlesi

Marketler zincirinde ürünlere yüzde 50’ye varan indirim yapacağını açıklayarak 4 ekmeğin 3’ünün fiyatıyla alınma imkanı verirken alışveriş yapan müşterilerine yüzde 3 meyve ve sebzelerde ise yüzde 10’a varan indirimler yapıldı.

Haber

 

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) üyesi 15 dernek de yıl sonuna kadar mobilya perakende fiyatlarına zam yapmama kararı almıştı.

Tarım Kredi Kooperatif Marketler de bu çağrıya yeşil ışık yaktı. İndirim kampanyalarına ilave olarak 16 Ekim’de başlayacak yeni kampanya kapsamında, süt, peynir, pirinç, nohut, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, çay, un gibi temel ihtiyaç ürünleri ile deterjan, sabun, kâğıt peçete ve kağıt havlu gibi temizlik ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim yapılacak.

Ayrıca, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri, çiftçilerden doğrudan tedarik edilerek satışı yapılan patates, soğan, elma, portakal, domates ve salatalık gibi meyve ve sebze ürünlerinde de ‘manavda taptaze indirim’ kampanyası devam edecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme