• Haberler
  • Gündem
  • Erdoğan’dan ABD’li sunucuya sert tepki: Benim sözümü kesmeyeceksiniz

Erdoğan’dan ABD’li sunucuya sert tepki: Benim sözümü kesmeyeceksiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD)...

Erdoğan’dan ABD’li sunucuya sert tepki: Benim sözümü kesmeyeceksiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentindeki Türkevi binasında PBS kanalından Amna Navaz’ın sorularını yanıtladı.

NATO’nun durumuna, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşa ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin bir parçası olma hedefini neden yakında sonlandırabileceğine ilişkin sorulara yanıt veren Erdoğan, PBS kanalı sunucusu Amna Navaz’ın Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Sedef Kabaş hakkındaki sorusuna sert tepki gösterdi.

Navaz, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gezi Davası tutuklularından Osman Kavala ve “Cumhurbaşkanına hakaret” ve iki bakana karşı “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçlaması ile 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ancak tahliye edilen gazeteci Sedef Kabaş’ın mahkumiyet kararlarının “uluslararası alanda dikkat çektiği” değerlendirmesinde bulundu ve “siz bu insanlar tarafından tehdit ediliyor musunuz?” sorusunu sordu.

“Sizi eleştirenler, bu insanların çoğunu hapse atmanızın, onların susturulmasını istediğiniz ve bir şekilde sizi tehdit ettikleri izlenimini verdiğini söyleyecektir” yorumunda bulunan Navaz’ı, Erdoğan, “Bu konuyla neden bu kadar ilgileniyorsunuz? Türkiye’de bir hukuk devleti var. Bu tür kararlar ancak yargı tarafından verilebilir. Eğer yargı böyle bir karar verdiyse, bırakın yargının kararlarına saygı duyulsun ve uygulansın” diye yanıtladı.

Osman Kavala’dan bahseden Erdoğan, “Ben yargı adına hizmet edecek bir konumda değilim. Bahsettiğiniz bu adam bu gösteriler sırasında, bu protestolar sırasında finansördü” dedi.

Navaz’ın, Sedef Kabaş’a ilişkin “Birisi tweetlerinde size hakaret ettiği için hapse atılmalı ve yargılanmalı mı?” sorusunu ise Erdoğan, “Hayır, ben bu işe karışmıyorum. Kararları yargı verir ve aynı şey Selahattin Demirtaş için de geçerlidir” şeklinde cevapladı.

Erdoğan’ın “(Demirtaş) O da 200’den fazla insanın ölümüne sebep olan bir terörist ve bu teröristle ilgili kararı da yine yargı verdi” sözünü yarıda kesen Navaz, “Araya girdiğim için özür dilerim. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu değerlendirmeye katılmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sunucunun sözünü kesmesine tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

“Sözümü kesmeyin. Sözümü kesmeye hakkınız yok. Benim sözümü kesmeyeceksiniz. Ve bana saygı göstereceksiniz. Ve yargının kararına da saygı duyacaksınız. ABD yargısı tam teşekküllü bir yargıdır. Türkiye’nin yargısı da öyle. Ve buna saygı duymak zorundasınız. Biz bir hukuk devletiyiz ve bu hukuk devleti içerisinde biz böyle yaşadık ve böyle yaşamaya devam edeceğiz”

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) raporunda yer alan  “Dünyada en çok gazeteci hapseden dördüncü ülke Türkiye” bilgisine atıfta bulunan sunucu, “Ülkenizde neden bu kadar çok gazeteci hapiste?” diye sorması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Eğer terörü destekliyorlarsa dünyanın neresinde özgürce yaşayabilir veya dolaşabilirler? Bu insanlar terörü destekliyor ve bu kişiler hakkında yargı kararını veriyor” 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme