Erdoğan'dan sandık çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yurt dışında oy kullanacak vatandaşlara seslenerek, “Yurt dışında yaşayan sevgili vatandaşlarım, rekor...

Erdoğan'dan sandık çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yurt dışında oy kullanacak vatandaşlara seslenerek, “Yurt dışında yaşayan sevgili vatandaşlarım, rekor bir katılımla sandıkları patlattığınız seçimlerin ilk turunu başarıyla tamamladık” dedi.Yurt dışında oy kullanan vatandaşların,  yaşanan tüm zorluklara rağmen vatandaşlık görevlerini en güzel şekilde gerçekleştirdiklerini, şahsına ve Cumhur İttifakı’na büyük bir teveccüh gösterdiğini belirtti.

“millet olarak hepimizin göğsünü kabarttınız“

Siyasete adlarını altın harflerle yazdırdıklarını dile getiren Erdoğan,”Terör örgütü mensuplarının yıldırma, üzerinizde baskı kurma, iradenizi gasbetme girişimlerine boyun eğmediniz. Türk demokrasisinin gücüne güç kattınız, millet olarak hepimizin göğsünü kabarttınız. Her biriniz adınızı şimdiden siyaset tarihimize altın harflerle yazdırdınız”ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergiledikleri bu dik, demokratik ve dirayetli duruş için yurt dışında yaşayan ve oy kullanan vatandaşlara en kalbi şükranlarını sunduğunu vurguladı.

Seçimin ikinci turunun da olduğunun altını çizen Erdoğan,”Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi yarın (20 Mayıs Cumartesi) başlıyor. Sizlerden, bulunduğunuz ülkelerdeki seçim tarihlerini yakından takip ederek, demokratik hakkınızı muhakkak kullanmanızı rica ediyorum. Milletimizin yurt dışındaki siz temsilcilerinden iradenize bir kez daha güçlü bir şekilde sahip çıkmanızı bekliyorum. İnşallah bu imtihandan da alnımızın akıyla çıkacağımıza yürekten inanıyorum”şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme