• Haberler
  • Gündem
  • Eris varyantıyla gündeme geldi. Yeniden hayatımıza mı giriyor?

Eris varyantıyla gündeme geldi. Yeniden hayatımıza mı giriyor?

Çin'in Wuhan kentinde görülen ve dünyayı da etkisi altına alan Covid-19 salgından  milyonlarca kişi hayatını kaybetti....

Çin’in Wuhan kentinde görülen ve dünyayı da etkisi altına alan Covid-19 salgından  milyonlarca kişi hayatını kaybetti. Wuhan’dan yayılan Koronavirüs salgınında maske, mesafe ve temizliğin yanı sıra Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar (HES) isimli uygulama da hayatımıza girdi.

HES isimli uygulama, salgında birçok teşhisi koyarken yoğun ve kalabalığın etkili olduğu kapalı alanların girişlerinde HES KODU okutuluyordu. Salgına yakalanan ve henüz karantina süresi dolmayanların tespitinin yaptığı HES uygulaması sayesinde kabalık alanlara girmesi engellenerek, eve gönderiliyordu.

Aşıların da bu salgını azaltmasıyla Hayat Eve Sığar uygulaması hayatımızdan çıkmış, uygulama ise güncelliğini yitirmişti. Bu sebeple birçok kullanıcı ise uygulamayı telefonundan silmişti.

Yeniden güncellendi

Dün itibari ile HES isimli uygulamaya 10 ay sonra yeni bir güncelleme getirildi. Yapılan güncelleme sonrasında pandemi akıllara düştü. Türkiye’de 9 kişide Eris varyantının görülmesinin ardından uygulamaya getirilen güncelleme ise endişeleri de beraberinde getiriyor. Telefonundan silmeyen kullanıcılar, 10 ay sonra yeni güncellemeyi görünce şaşkına döndü.

Haber

Haber
HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme