• Haberler
  • Gündem
  • ESHOT, 93. İEF'de güvenli yolculuk sistemini tanıtıyor

ESHOT, 93. İEF'de güvenli yolculuk sistemini tanıtıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, filosundaki tüm otobüslerde kullanılması planlanan yapay zekâ destekli Sürücü Destek ve Güvenli Yolculuk Sistemi'ni 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ziyaretçilere tanıtıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) gelecekte tüm otobüs filosunda kullanılacak olan yapay zekâ destekli Sürücü Destek ve Güvenli Yolculuk Sistemi’ni (GYS) tanıtıyor. Fuarın “Teknoloji” temasıyla kapılarını açan etkinliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birimleri ve bağlı şirketleri, Belediye Sokağı’nda yer alarak yenilikçi hizmetlerini sergiliyor. ESHOT Genel Müdürlüğü de alanda bulunan model otobüsle büyük ilgi topluyor.

GYS ile Güvenli Yolculuk

ESHOT Genel Müdürlüğü Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürü Nadir Demirsoy, GYS’nin yapay zekâ destekli bir sistem olarak, yolculuk ve trafik güvenliğini maksimize etmek için geliştirildiğini belirtti. Şu an 1198 otobüste aktif olarak kullanılan Telemetri cihazlarının, araçları teknik kontrol altında tuttuğunu ifade eden Demirsoy, “Telemetri cihazları, otobüslerde yaklaşık 150 farklı sensör verisini toplayarak merkeze iletiyor. Bu sayede araçlarımızı kesintisiz olarak izleyebiliyor ve olası arızaları önceden tespit ederek müdahale edebiliyoruz” dedi. GYS’nin Telemetri cihazlarıyla entegre çalışarak daha fazla güvenlik ve verimlilik sağlayacağını da vurguladı.

ESHOT, 93. İEF'de güvenli yolculuk sistemini tanıtıyor

GYS’nin Sağlayacağı Faydalar

Demirsoy, deneme aşamasında olan GYS’nin sağlayacağı faydaları şöyle sıraladı: “Sistem, her otobüste sürücüleri anlık olarak izleyebilecek. Şoför yorgunsa, dikkatsizse veya kural dışı bir hareket yapıyorsa, sistem hem araç takip merkezimizi hem de şoförü uyaracak. Bu, yolculuk ve trafik güvenliğine önemli bir katkı sunacak. Ayrıca, Telemetri cihazlarıyla uyumlu çalışarak tüm araçlarımızın teknik verilerini izleyip olası arızaların önüne geçeceğiz. Yolcu iniş ve biniş verileri dijital olarak takip edilecek, bu da hizmette doğru planlama imkânı ve verimlilik artışı sağlayacak.”

Fuar Ziyaretçileri ESHOT Model Otobüsüne Yoğun İlgi Gösteriyor

30 Ağustos’ta kapılarını açan ve 9 Eylül’e kadar sürecek olan 93. İEF’de, ESHOT’un tanıttığı bu yenilikçi sistem, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor. İzmir’in ‘akıllı şehir’ vizyonunun bir parçası olarak geliştirilen GYS, gelecekte İzmir’deki toplu ulaşımın daha güvenli ve verimli olmasını hedefliyor.

Bakmadan Geçme