• Haberler
  • Gündem
  • Eski başkan Aziz Kocaoğlu’ndan Soyer’e sert sözler! O bina yıkılmamalıydı…

Eski başkan Aziz Kocaoğlu’ndan Soyer’e sert sözler! O bina yıkılmamalıydı…

Eski İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu, seçim öncesi önemli açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, Tunç Soyer’in gayrimenkul...

Eski İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu, seçim öncesi önemli açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, Tunç Soyer’in gayrimenkul satışları ve belediyeye binlerce yeni personel doldurmasını sert sözlerle eleştirdi.

Aziz Kocaoğlu, görevi bıraktığında belediye ekonomik anlamda artı notlar alırken, şu anda mevcut durumda belediyenin 15 milyara yakın borcu bulunmasını değerlendirdi. Kocaoğlu belediyeye alınan 15 bine yakın personeli de eleştirirken, “Ben belediyeyi 26 bin küsur kişiyle devrettim. 29 Mart 2019 tarihinde 500 kişi civarında emekli edilecek arkadaş vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugünkü sistemiyle istihdam olmadan 26 bin kişiyle rahatlıkla görevini yapan bir yapısı var, fazla elemana ihtiyaç yoktur. Şimdi eleman durumu nedir, kaç kişi alındı, nerelerde istihdam edildi bilmiyorum. Onu yeni gelen belediye başkanı hesabını yapacaktır, ne kadarı gerekli ne kadarı gereksiz. Mutlaka gerek vardır da almışlardır diye düşünmek durumundayım” ifadelerini kullandı. Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama şunu da söyleyeyim. Ben 15 yıl içerisinde 400 milyon dolar borç ödedim. İki sene borç ödedikten sonra 13 sene boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla, borçlanmadan bütçesinin yüzde 40 ile 50’si arasında yatırım yapmıştır. Eğer 41 bin kişiye maaş veriyorsa, zaten öz kaynaklarıyla yatırım yapmasının şansı minimuma iner. Fazla eleman fazla masraf demektir.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bine yakın mülkünü sattığı resmi rakamlarla bilinirken, Aziz Kocaoğlu kendi döneminde belediyeyi finansa etmek için bir kuruşluk mal satmadığını belirtti. Kocaoğlu, “Ben belediye başkanı olarak satmaktan yana değil almaktan yanayım. Yıkmaktan yana değil, yapmaktan yanayım. Son dönemde belediye binasının yıkılmaması gerektiği konusunda da beyanat verdim. Güçlendirme projesi yapılmıştı, yapan kişilerle görüşülmüştü, bina sağlamdı o bina soyulacaktı, güçlendirilecekti ve yenilenecekti. O bina kentin simge binalarından bir tanesiydi. O zaman da söyledim, o binanın yıkılması yanlıştı. Ben hala binanın yıkılmasının doğru olmadığını savunuyorum. Tabii ki baştaki başkanın tercihidir, saygı duymak gerekir. Hangi saikle yıkmıştır, bilemiyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme