Eski uzman çavuş eşlerinin 'adalet' isteği

Aysun Güler/ Yeni İzmir- Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Kadın Kolları Üyesi ve Afyonkarahisar Kadın Kolları İl...

Eski uzman çavuş eşlerinin 'adalet' isteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aysun Güler/ Yeni İzmir- Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Kadın Kolları Üyesi ve Afyonkarahisar Kadın Kolları İl Başkanı Özge Sarıtoprak, 3269 sayılı kanun kapsamında görev yapan eski uzman çavuş eşlerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekiyor. Memuriyet hakkına sahip olmalarına rağmen referans ve torpil uygulamalarının bu haklarını kullanmalarını engellediğini belirterek, adil bir atama süreci talep ediyor.

‘’BİRÇOK AİLENİN YUVASI DAĞILIYOR’’

Sarıtoprak, uzman çavuş eşlerinin askeriyede geçirdikleri süre sonrasında işsizlikle karşı karşıya kalmalarının aileleri olumsuz etkilediğine vurgu yaparak, ‘’gençliklerinin en verimli çağlarında askeriyede görev yapan uzman çavuşlar görevlerinden ayrılınca hiçbir iş tecrübesi olmadığı için işsiz kalıyor. Ya da özel sektörlerde işçi olarak çalışmak zorunda kalıyor.  Birçok ailenin yuvası dağılıyor ve çocukları mağdur oluyor. Bizler eşlerimiz görevdeyken çocuklarımızla birlikte yeteri kadar cefa çektik çekmeye de devam ediyoruz. Aileler olarak geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını yerine getiremiyoruz” dedi.

Bu mücadelede eşlerinin yanında olan ve devlet eliyle adil bir atama talep eden bu grup, vefa borcunun ödenmesini bekliyor. Destek çağrısında bulunarak seslerini duyurmak için bir araya gelen bu aile, birlik ve dayanışma içinde verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ediyor.

Bakmadan Geçme