• Haberler
  • Yerel
  • Eskiden kilo kilo alınan şeker bu bayram gramla alınıyor

Eskiden kilo kilo alınan şeker bu bayram gramla alınıyor

Kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık'ın haberine göre reyonlarını bayram şekerleriyle süsleyen esnaf eski bayramlara göre şekere...

Eskiden kilo kilo alınan şeker bu bayram gramla alınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre; reyonlarını bayram şekerleriyle süsleyen esnaf eski bayramlara göre şekere rağbetin giderek azaldığını belirtti. Şeker fiyatlarında en az yüzde 50’lik bir artışın olduğunu söyleyen şekerci Mehmet Vurgun şeker fiyatlarındaki artışın şeker satışlarını olumsuz yönde etkilediğini ekleyerek ‘’Her bayram bir öncekini aratıyor. Şeker de lokum da tatlı da her bayram daha da zamlanıyor. Geçmiş bayramda kilo ile alınanlar gramla alınıyor. Bir telaştır gidiyor, alım gücü olmayanlar çareyi kredi kartında arıyor.’’ sözlerini söyledi.

ŞU AN GRAMLA ALINIYOR

Ekonomik krizin getirisinden dolayı fiyatlar yükseldikçe insanların tüketim konusunda bütçelerinin kısıtlandığını belirten esnaf Vurgun, ‘’Eskiden kilo kilo şeker alan müşteriler şu anda gramla yarım kilo almaya başladı.’’ ifadelerini belirtti. Kilosu 200 liraya kadar çıkan şekerler Kemeraltı Çarşısı’nda alıcılarını bekliyor. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme