Esnaf'ın yüzü biraz olsun gülecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte tarife değişikliğine ilişkin, “Esnafın bugünkü mevcut fatura tutarından...

Esnaf'ın yüzü biraz olsun gülecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte tarife değişikliğine ilişkin, “Esnafın bugünkü mevcut fatura tutarından yaklaşık yüzde 25 indirim olacak gibi görünüyor” dedi

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart’a kadar tamamlamayı amaçladıklarını söyledi. Bakan Dönmez, açıklamasında şunları kaydetti; Konuttakine benzer ticarethane tarifesi içerisinde bir indirimli tarife üzerinde çalışmaya başladık. Konutta 210 kilovatsaatin altında yani indirimli tarife içerisinde kalanların sıyısı yüzde 64, yüzde 65 çıktı. Amacımız ve yaklaşımımız tüm ticarethaneler içerisinde de indirimli kendi sınıfındaki indirimli tarifeden yararlanacakların oranının bu seviyelerde olacak şekilde bir kademe belirlenmesi olacak. Bakkal, manav, berber, kırtasiye gibi küçük işletmeler büfeler kahvehaneler gibi bunların büyük kısmı indirimli tarifeden yararlanabilir hale gelecek. Amacımız 1 Mart’a kadar bu değişiklikleri tamamlayıp yetiştirmek. İndirimli tarife, muhtemelen yüzde 25 gibi bir indirim söz konusu olacak gibi gözüküyor.

DERNEKLER DE YARARLANABİLECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrikte fatura düzenlemesine ilişkin dernek statüsünde olan yerler hakkında şu sözleri söyledi: “Vatandaşın üzerindeki enerji yükünün nasıl azaltılacağı yönünde uzun müzakereler yaptık. 210 kw saat altı ve üstü için Cumhurbaşkanımız ‘ne yapılabilir’ dedi. Biz de çalışıyoruz. Özellikle STK ve derneklerden gelen yoğun bir talep vardı. Dernek ve vakıf gibi STK’ların meslek abonesine dahil edilmesi yönünde bir karar almış olduk. Mesken abonelerinden yararlanmak isteyen STK’lar aboneliklere giderek bu durumlarını bildirecekler. Bunu belgelendiren bir yazıyla gidecekler ve abone grubunu değiştirmiş olacaklar.”

İZMİR’DE ESNAF NEFES ALACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre gelen zamlar ile birlikte 680 esnafın iflas ettiğini belirtmesi üzerine düzenlenecek olan bu yeni tasarı ile birlikte İzmir’de de esnafın biraz olsun nefes alması bekleniyor.

Bakmadan Geçme