• Haberler
  • İzmir
  • Eşrefpaşa Hastanesi'ne kalite değerlendirmesinde yüksek puan

Eşrefpaşa Hastanesi'ne kalite değerlendirmesinde yüksek puan

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında yapılan denetimlerde yüksek kalitede olduğunu kanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) çerçevesinde gerçekleştirdiği değerlendirmelerde 93 puan alarak sağlık hizmetlerindeki kalite anlayışını bir kez daha kanıtladı.

Eşrefpaşa Hastanesi'ne kalite değerlendirmesinde yüksek puan

Sağlık Bakanlığı, kamu ve özel sektördeki tüm sağlık kuruluşlarını Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) doğrultusunda çeşitli kriterler üzerinden denetliyor. Bu kapsamda hasta bakım kalitesi, tesis yönetimi, acil sağlık hizmetleri, yoğun bakım, idari ve teknik hizmetler gibi yaklaşık 1.600 kriter değerlendirilerek puanlama yapılıyor. Eşrefpaşa Hastanesi, yıl sonuna kadar sürecek bu değerlendirme sonucunda 93 puan aldı ve yüksek kalitedeki sağlık hizmetlerini tescillemiş oldu.

“Kaliteyi Daha da Yükselteceğiz”

Eşrefpaşa Hastanesi'ne kalite değerlendirmesinde yüksek puan

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Filiz Dağ, SKS değerlendirmeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, elde edilen başarıda tüm hastane ekibinin büyük katkısı olduğunu vurguladı. Dr. Dağ, “Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 1.600 kriter üzerinden kamu ve özel hastaneleri değerlendiriyor. Biz de bu değerlendirmede 93 puan alarak büyük bir başarıya imza attık. İnşaat sürecine rağmen yeni hizmet binamızda kalitemizden taviz vermeden bu puanı almak bizleri gururlandırdı. Yeni binamızın tamamen hizmete girmesiyle birlikte puanımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Eşrefpaşa Hastanesi'ne kalite değerlendirmesinde yüksek puan

Eşrefpaşa Hastanesi'nin aldığı yüksek puan, hastanenin sağlık hizmetlerinde gösterdiği titizlik ve kalite odaklı çalışmalarının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.


 

Bakmadan Geçme