'Et' yalan ama 'muz' doğru

Türkiye et haberini tartışadursun, olayın gerçeği Ağrı'daki bir ilkokulda yaşandı. Kız öğrenci kendisine ikram edilen muzun...

'Et' yalan ama 'muz' doğru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye et haberini tartışadursun, olayın gerçeği Ağrı’daki bir ilkokulda yaşandı. Kız öğrenci kendisine ikram edilen muzun yarısını yedi. Diğer yarısını kardeşine götürmek için çantasına koydu. Onun duyarlılığı dernek yetkililerini duygulandırdı.

Küçük çocuğun yürek yakan sözleri bir anda Türkiye gündemine oturdu. Ailenin maddi durumunun çok iyi olduğu, olayın gerçeği yansıtmadığıyla ilgili yapılan haberler, tartışmaya neden oldu. ‘Et’ olayı yalanlanırken, Ağrı’da yaşanan benzer bir muz olayı ise gerçek olarak kayıtlara geçti.

İzmir İyilik Bulaşıcıdır Derneği’nin Ağrı’da gerçekleştirdiği Karne Hediyesi etkinliğinde bir öğrenci kendisine ikram edilen muzun yarısını yedi, kalanını kardeşine götürmek için çantasına koydu.

‘YARISINI YEMEDİ’

İzmir İyilik Bulaşıcıdır Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Ağrı’ya kışlık giysi ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeleri çocuklara dağıtmak için gitti. İzmir İyilik Bulaşıcıdır Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Tıravoğlu, yanlarına çocuklara dağıtmak için simit, meyve suyu, yaş pasta ve muz aldıklarını kaydederek, “Karne hediyeleri ile birlikte çocuklara gıda ürünleri de dağıttık. Daha sonra bir küçük bir kız öğrencinin verdiğimiz muzun yarısını çantasına koyduğunu gördüm. Bunun nedenini sorduğumda bana yarısını kardeşine götüreceğini söyledi. Bu beni çok etkiledi. Bu tamimiyle bir tok gözlülük ve görgüdür” diye konuştu.

‘HEDEFLERİ ÇEVRELERİ…’

Tıravoğlu, çocuklara ‘Büyüyünce ne olacaksınız?’ sorusunu yönettiklerini dile getirerek, “Bir öğrenci bu soruya cevap olarak öğretmen, diğeri de kuaför dedi. Sonra iletişimimizi geliştirmek için ‘Neden kuaför olmak istiyorsun?’ diye sorduk. Bizi Ağrı’da koordine eden arkadaş çocuklar için daha önce kuaför göndermiş, öğrencilerin saçları yapılmış. Bu çocuklar dışarıdan bir öğretmeni bir de kuaförü tanıyor. Durum böyleyken çocuklar başka ne olmak isteyebilir ki? Belki biz oraya gittikten sonra bu çocuklar gazeteci ya da deniz astsubayı olmak isteyecekler. Çünkü hedefleri çevreleri kadar” ifadelerini kullandı.

Özel haber: Sıla ARABACIOĞLU

Bakmadan Geçme