Etnografya Müzesi 3 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor

Etnografik özellikler barındıran 3 binin üzerinde tarihi eserin sergilendiği müzede, Türk ve Balkan Ülkelerine ait geniş...

Etnografya Müzesi 3 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etnografik özellikler barındıran 3 binin üzerinde tarihi eserin sergilendiği müzede, Türk ve Balkan Ülkelerine ait geniş koleksiyonlar yer alıyor.

Özgün eserlerin sergilendiği Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’nde:

2 bin 300 parça geleneksel giyim objesi, 110 adet geleneksel halk çalgısı, 265 adet takı ve aksesuarlar 24 adet silah ile sandık ve dolaplardan oluşan 3 binin üzerinde obje sergileniyor.

Balkan kültürlerini gösteren  geleneksel giysiler ve takılar 46 manken üzerinde gösteriliyor.

Haber

HANGİ SERGİLER BULUNUYOR?

Anadolu ve Trakya Geleneksel Giyim Kuşam Sergisi, Balkan Ülkeleri Geleneksel Giyim Kuşam Sergisi, Düğün Evi Sergileri, Geleneksel Halk Çalgıları Sergisi ve Zanaat Atölyeleri Sergisi bulunuyor.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Müzeler, toplumların kendi kültürlerini ve yabancı kültürleri tanımasını sağlayan en önemli kaynaklar. EÜ Etnografya Müzesi de, birbirinden farklı birçok kültürü bir araya getiren ve ziyaretçilerine keyifli öğrenme imkânı sunan bir mekân.

Haber

GELENEKSEL MESLEKLER

Geleneksel halk kıyafetleri, halk çalgıları, düğün evi sergilerinin yanı sıra; takı, aksesuar ve silah gibi birçok özgün esere de ev sahipliği yapıyor. Günümüzde yok olmaya yakın olan geleneksel mesleklere ait el sanatları müzede sergilenirken, devamlılıklarını sağlamak amacıyla terzilik, ağaç ve bakır işleme, ayakkabı ve çarıkçılık gibi meslekler de canlandırılıyor.

Haber

İHA

Bakmadan Geçme