EÜ Basım ve Yayınevi yenilendi

Ege Üniversitesi'nin en köklü birimlerinden olan Basım ve Yayınevinin fiziki altyapısı baştan sona yenilenerek son teknoloji...

EÜ Basım ve Yayınevi yenilendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ege Üniversitesi’nin en köklü birimlerinden olan Basım ve Yayınevinin fiziki altyapısı baştan sona yenilenerek son teknoloji ile donatıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilimsel yayınlar bir üniversitenin en önemli çıktılarından biridir. Bilginin derlenmesi, basımı, yayımı da bu nokta görünür olmada önem arz etmektedir. Üniversitemizin kuruluşunu takiben 1956 yılında hizmet vermeye başlayan Basımevimizin günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerekiyordu.  Uluslararasılaşma ve dijitalleşme misyonumuza önemli katkı veren bu köklü birimimizin hizmetlerini hızlı ve kaliteli bir şekilde sunması için ergonomik bir yapıya kavuşturduk. Son dönemde yürüttüğümüz idari ve teknik çalışmalarımızla yeniden yapılandırdık. Fiziki ve teknik olanaklarını çağın gereklerine uygun hale getirdik” dedi.

530 FARKLI YAYIN

Basım ve Yayınevinin kurum içi ve dışına kişi ve kurumlara dizgi, tasarım, mizanpaj, dijital ve ofset renkli ve tek renk baskı, kırım- harman, kesim, ciltleme hizmetleri verdiğini ifade eden EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ise  “Basım ve Yayınevimizden çıkan 15 farklı süreli yayın, 481 farklı kitap ve 34 farklı e-kitap olmak üzere 2023 yılı itibariyle, güncel olarak toplam 530 farklı yayını bulunuyor. Yayınlarımızın görünürlüğünü artırmak amacıyla 2022 yılında faaliyete başlayan online kitap satış web sayfamızla da üniversitemiz yayınlarını ülkemizin her noktasına ulaştırıyoruz. Görünürlüğümüzü artırmak adına bir sonraki hedef olarak ulusal dağıtım ağları ile işbirliği yapmak istiyoruz. Ege Üniversitesi yayınlarının yaygın zincir mağazalarda ve online kitap satışı yapan yaygın ve bilinen web sitelerinde satışını yapacağız. Yaptığımız fiziki iyileştirmeler neticesinde yeni bir çehre kazanan Basım ve Yayınevimizde, üniversitemizin misyon ve vizyonu ile uyumlu basım ve yayıncılık hizmeti verebilmek hedefiyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu.

Ege Ajans

Bakmadan Geçme