EÜ, TÜMA-2023 sıralamasında 4. oldu  

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nın (TÜMA-2023) sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi, 'genel...

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA-2023) sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi, “genel memnuniyet” sıralamasında puanını 510’a, memnuniyet seviyesini ise en üst nokta olan A plus düzeyine yükselterek 126 devlet üniversitesi içinde 4’üncü, tüm üniversiteler arasında ise 7’nci sırada yer aldı.

Araştırmada, Ege Üniversitesi ayrıca “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” kategorisi sıralamasında 200 üniversite arasında 89 puanla Türkiye 1’incisi oldu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Kamuoyuyla paylaşılan memnuniyet araştırmasında öğrencilerimizden tam not almamız bizleri oldukça memnun etti. Örnek ve öncü çalışmalarımızı yakından takip eden varlık sebebimiz olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİ ARAŞTIRMASINDA 3’ÜNCÜ 

Ege Üniversitesi, ‘Akademik Destek ve İlgi’ araştırmasında 3’üncü, ‘Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet’ araştırmasında 4’üncü, ‘Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği’ araştırmasında 5’inci ve ‘Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği’ araştırmasında 8’inci oldu. Araştırmaya bu yıl 126 devlet ve 74 vakıf olmak üzere 200 üniversitede öğrenim gören 47 bin 761 öğrenci katıldı. Sıralamada üniversitelere ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler ‘A+’, en düşük olanlar ise ‘FF’ aldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme