EÜ'de Cumhuriyet'in 100. yılı resepsiyonu yapıldı

Ege Üniversitesi’nde, Cumhuriyet'in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu ve Bilim Ödülleri Töreni'...

Ege Üniversitesi’nde, Cumhuriyet’in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu ve Bilim Ödülleri Töreni” yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Programa,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Zafer Gurbanov, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Banu Yücel, Prof. Dr. Prof. Dr. İlkin Şengün, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Heyeti, EÜ Senato Üyeleri, EÜ Üst Yönetim, akademik ve idari çalışanlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, Cumhuriyet tarihinin dönüm noktalarına vurgu yapan  “Cumhuriyet’in Kazanımları” film gösterimi ve açılış konuşmasıyla devam etti.

“BAŞIMIZ DİK”

Konuşmasına Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Budak,“Cumhuriyetimiz’in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Cumhuriyet Resepsiyonu ve Bilim Ödülleri Törenimizi yoğun katılımla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet’in ikinci asrına Ege üniversitesi olarak, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi olarak giriyoruz. Küresel standartlarda bilim ve teknoloji üreten, kültür sanat ve sporda öncü, yenilikçi ve girişimci bir araştırma üniversitesi olarak Cumhuriyetimiz’in ikinci asrına ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanarak büyük bir motivasyonla adım atıyoruz. TÜBİTAK’ta 3 yıldır birinci, öğrenci projelerinde TÜBİTAK birincisi, uluslararası fon almada Türkiye birincisi, tam akreditasyon alan uluslararası bir üniversiteyiz. Ege Üniversitesi ailesi olarak bu başarılara birlikte imza attık. Birlikte yaptık. İyi ki yapmışız ki Cumhuriyet’in 100. yılını başımız dik, gururla kutluyoruz. İhtiyacımız olan tek şey Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi çalışmak, çalışmak, çalışmak” dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme