Euro'da tüm zamanların rekoru kırıldı

Döviz kurlarındaki yükseliş devam ederken, avro/TL, güne artışla başladı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı.

 Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerinin ardından dolar ve avroda yaşanan hareketlilik sürüyor.

Avro/TL, son günlerdeki yükseliş trendini devam ettirerek 37 lirayı aştı ve yeni bir rekor kırdı. Dolar endeksi ise önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde, 102,6 seviyesinde işlem görüyor. Dolar kuru ise 33,55 TL seviyesinde bulunuyor.

Gözler ABD'de

ABD'de Temmuz ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) aylık bazda yüzde 0,1 ve yıllık bazda yüzde 2,2 artış gösterdi. Bu artış, beklentilerin altında kaldı ve fiyat baskılarının hafiflediğine işaret etti. Analistler, bu durumun ABD Merkez Bankası'nın olası faiz indirimleri konusunda daha geniş bir etki yaratabileceğini belirtti.

Para piyasalarında, gelecek ay Fed'in 50 baz puan faiz indirimine gitme ihtimali güçlü kalmaya devam ederken, yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puan faiz indirimi yapılacağı öngörülüyor. Bugün ayrıca, Avro Bölgesi'nde büyüme ve sanayi üretimi ile ABD'de enflasyon verilerine odaklanıldı. Analistler, bu verilerin varlık fiyatlarında volatiliteyi artırabileceğini ve dolar endeksinde 103 seviyesinin direnç, 102 seviyesinin ise destek bölgesi olarak öne çıktığını kaydetti.

Bakmadan Geçme