Ev sahibi hangi durumlarda tahliye davası açabilir?

İzmir Barosu avukatlarından Melike Göker ev sahiplerinin hangi durumlarda tahliye davası açabileceği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Avukat...

İzmir Barosu avukatlarından Melike Göker ev sahiplerinin hangi durumlarda tahliye davası açabileceği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Avukat Göker, taşınmaz sahibinin haklı iki sebebinin olması halinde dava açabileceğini belirterek, taşınmaz sahibinin kirayı yükseltmek için kiracıya tahliye davası açamayacağını ifade etti.

kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre, son yıllarda konutların hem fiyatında hem de kirasında olağanüstü artışlar oldu. 2 yıl önce 3 bin TL’ye kiraya verilen yerler 10 bin TL oldu. Kira artışlarında bu kadar fiyat farkı olmasından dolayı ev sahibi olan kişiler kiracıya yüzde 25 sınırlamasından dolayı tahliye davası açmaya başladı.

“NOTER KANALI İLE İHTAR ÇEKİLMELİ”

Ev sahibinin iki haklı sebepten dolayı tahliye davası açabileceğini söyleyen Avukat Göker, “Ev sahibi kiracıdan taşınmazın tahliyesini isteyebilir. Yasa ise ev sahibine ihtiyacın gerçek olması ya da ihtiyacın zorunlu olmasını kanıtlanması gerektiğini belirtir. Kontratınız süreli ise yani bitim tarihi belli ise ev sahibi bitim tarihinde bir ay içinde tahliye davası kontratınız yoksa ya da belli süreli değilse her altı aylık kira dönemleri baz alınarak en az üç ay önceden noter kanalı ile ihtar çekilerek yapılması gerekir” dedi.

 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme