Eylem, eylem, eylem

Dün işçiler, emekliler, memurlar eylemdeydi. Her grubun amacı ise ayrıydı. Karşıyaka Belediyesi işçileri maaşlarını alamadıkları için, emekliler ise 7500 TL'ye yükseltilen maaşlardaki adaletsizliğe karşı, memurlar da EYT düzenlemesi sonrası artan iş yükünü protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Meydanlar protesto sesleriyle doldu.

Eylem, eylem, eylem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KESK’E bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, EYT yoğunluğu, çalışma saatlerinin ve iş yükünün artması nedeniyle, personel eksikliği, ikramiye hakları, 3600 Ek gösterge, insanca bir ücret ve çalışma koşulları için iş bırakıyor. BES Şube Başkanı Mustafa Güven, fazla mesai sadakasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Bu iş yükünü kaldırmamız mümkün değil. Çalışma saatleri çok ağır” diye konuştu.

8 AYDIR MAAŞLAR ZAMANINDA YATMIYOR

Karşıyaka Belediyesi çalışanları 8 aydır maaşlarının zamanında yatmadığı ve eksik maaş aldıkları gerekçesiyle iş bıraktı. DİSK’e bağlı Genel İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “İşçinin sesini, çaresizliğini, evine ekmek götüremeyişini, ev sahibine “kirayı ödeyemiyorum maaşım yarım yattı” derken ki mahcubiyetini duyun artık” dedi. Belediyeye ait Temizlik Şantiyesi’ndeki eylem sonrası ilçe genelinde çöpler toplanmamaya başladı.

EMEKLİYE MAĞDURİYET YAŞATILIYOR

Birleşik Emekliler Sendikası, en düşük emekli maaşının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasına tepki gösterdi. Açıklanan rakamın zam olmadığını belirten Ali Altay, “Bu bir emekli maaş zammı değil, emekliye geçici seçim rüşvetidir” ifadelerine yer verdi. Altay, “14 Mayıs’ta 14 milyon emeklinin önüne seçim sandığı geliyor. Mağduriyeti yaşatan iktidar, bu sorunu çözmelidir yoksa sandıkta emekliler gereğini yapmak için hazır” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme