Eylem Tok'un planlanan duruşması ertelendi

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ABD’ye kaçtıktan sonra bir trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden...

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ABD’ye kaçtıktan sonra bir trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden oldular. Bu olayın ardından başlatılan yasal süreç, Tok’un duruşmasının 1 Temmuz Pazartesi günü yerel saatle 14.00’e ertelenmesiyle devam ediyor. Mahkeme kaynakları, erteleme nedeni hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

İADE TALEBİ

Türkiye, ehliyetsiz araç kullanarak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına yol açan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un iade edilmesini talep etti. Boston’da yakalanan Cihantimur ve annesi Tok’un iade davaları ayrı ayrı görülmekte.

ÖNCEKİ KARARLAR

20 Haziran’da yapılan son duruşmada, Tok’un avukatı müvekkilinin kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Ancak savcı, Tok’un kaçma riski yüksek olduğu gerekçesiyle tutukluluğun devamını istedi. Hakim Cabell, Tok’un tutukluluğunun devamına ve duruşmanın 27 Haziran Perşembe günü saat 09.00’da yapılmasına karar verdi.

VOA Türkçe’nin haberine göre, Timur Cihantimur’un durumu henüz karara bağlanmadı. Mahkeme hakimi Cabell, tüm belgeleri inceledikten sonra karar vereceğini belirtti. Cihantimur’un avukatları, kefalet başvurusu için gizlilik talebinde bulunurken, savcı bu talebe itiraz etti.

SÜRECİN TAKİBİ

İstanbul’da 1 Mart gecesi meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan trafik kazası nedeniyle suçlanan Timur Cihantimur’un duruşma sürecindeki gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme