Fahiş fiyat normalleşti

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik zorlukların beraberinde pek çok mikro sorunu da getirdiğini anlatan İzmir Ticaret Borsası...

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorlukların beraberinde pek çok mikro sorunu da getirdiğini anlatan İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, yüksek enflasyon ve gelecekteki maliyet kaygısı yüzünden fahiş  ve gerçekçi olmayan fiyat belirleme algısının piyasalara hakim olduğunu ifade etti. Tuncer, alış fiyatı üzerine makul bir kar marjı eklenerek satış fiyatı belirleme döneminin unutulduğunu vurguladı.

Ünlü İktisatçı Arthur Laffer’in “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır” sözünü hatırlatan İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, “Bu nedenle bozulan algıları düzeltmek ve süreci olağan hale getirebilmek için her şeyden önce Türk Lira’mızın değerini ve dolayısıyla satın alma gücümüzü arttırmak zorundayız. Bu konuda denetim çok önemli ancak, daha da önemlisi burada tüm tarafların bugün günü kurtarmak için yapılan bu tip uygulamaların orta ve uzun vadede hepimize yükleyeceği zararın çok daha büyük olacağının farkındalığını sağlamak gerekiyor” dedi.

HÜSNİYE SEVAL ACUN

Bakmadan Geçme