• Haberler
  • Gündem
  • Faruk Fatih Özer Türkiye’ye İade Edildi: Thodex Davası Süreç Kazandı

Faruk Fatih Özer Türkiye’ye İade Edildi: Thodex Davası Süreç Kazandı

İstanbul’a İndi: Kripto Para Borsası Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer’in İadesi Gerçekleşti Kırmızı Bültenle Aranan Özer,...

Faruk Fatih Özer Türkiye’ye İade Edildi: Thodex Davası Süreç Kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’a İndi: Kripto Para Borsası Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer’in İadesi Gerçekleşti
Kırmızı Bültenle Aranan Özer, Türkiye’ye İade Edildi
Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, Özer’in İtirazını Reddetti: Türkiye’ye İade Kararı Onaylandı
Özer’in Türkiye’ye iade edilmesine ilişkin kararın yüksek mahkeme tarafından onaylanması sonrasında, Özer’i taşıyan uçak İstanbul’a indi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Faruk Fatih Özer, hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından yakalama kararı bulunuyordu ve kırmızı bültenle aranıyordu.

Özer’in Türkiye’ye iadesi için Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine Arnavutluk adli makamlarının kararı yüksek mahkemelerce onaylanması gerekiyordu. Kararın onaylanmasının ardından Özer, Türkiye’ye iade edildi.

Thodex, Türkiye’de faaliyet gösteren bir kripto para borsasıydı. 2021 yılında, borsanın sahibi Faruk Fatih Özer’in firar etmesi sonrasında, kullanıcıların hesaplarına erişim sağlayamaması ve paralarının kaybolmasıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Bu olay, Türkiye’de ve dünya genelinde büyük yankı uyandırmıştı.

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme