FED faiz kararını açıkladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentilere paralel olarak politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25 ile 5,50 arasında sabit...

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentilere paralel olarak politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25 ile 5,50 arasında sabit tuttu, bu da son 22 yılın en yüksek seviyesini korudu.

Fed’in açıklamasında, faiz oranının sabit tutulması kararının tüm üyeler tarafından oy birliğiyle alındığı belirtildi. Ayrıca, ekonomik aktivitedeki güçlü büyüme momentumunun üçüncü çeyrekte yavaşladığına dair son göstergelere vurgu yapıldı.

Açıklamada, istihdamın yıl başından bu yana artış hızının azaldığı ancak hala güçlü seyrettiği, işsizlik oranının ise düşük seyrini sürdürdüğü kaydedildi.

Enflasyonun yıl boyunca artış hızının düşmesine rağmen yüksek seyrettiği belirtilen açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedefine vurgu yapılarak, bu hedeflere destek olmak adına federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulma kararı alındığı ifade edildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme