FETÖ'cü polisler tutuklandı! 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 'emniyet mahrem yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 35 şüpheliden 19'unun tutuklandığını açıkladı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 35 şüpheliden 19'unun tutuklandığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik soruşturmada, gözaltına alınan 35 şüpheliden 19'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma, FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğü içinde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri üzerine başlatılmıştı.

15 ŞÜPHELİ İTİRAFÇI OLDU 

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden 15'i, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı olmayı tercih etti ve örgütle bağlantılı kişileri teşhis etmeye istekli olduklarını bildirdi.

19 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI 

Nöbetçi sulh ceza hakimliği önüne çıkarılan şüphelilerden 19'u tutuklanırken, 16'sı adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 35 kişiden 6'sı ise hâlâ kamu kurum ve kuruluşlarında aktif olarak görev yaptığı belirlenmişti. 

Bakmadan Geçme