• Haberler
  • Gündem
  • FETÖ kumpasıyla TSK’dan ihraç edilmişti…İlk Türk uzay yolcusu oldu!

FETÖ kumpasıyla TSK’dan ihraç edilmişti…İlk Türk uzay yolcusu oldu!

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olacak Pilot Albay Alper Gezeravcı ile ilgili dikkat çekici bir gerçek ortaya...

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak Pilot Albay Alper Gezeravcı ile ilgili dikkat çekici bir gerçek ortaya çıktı. Tüm Türkiye’nin nefeslerini tutup beklediği anın kahramanı Gezeravcı’nın 12 Kasım 2012 yılında Üstteğmenken İzmir Askeri Casusluk kumpas soruşturması kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildiği öğrenildi. Dava dosyasında adı sanık olarak hiç geçmeyen Gezeravcı’nın 2020’de TSK’ya geri döndüğü ortaya çıktı.

İlk Türk uzay yolcusu Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı’nın üsteğmenken FETÖ kumpasları ile TSK’dan ihraç edildi. Gezeravcı görevden atıldığı dönemde 15 Temmuz hain darbe girişiminde önemli bir yere sahip olan Adana İncirlik Hava Üssü’nde görev yapıyordu. İhraç süreside Gezeravcı’yı sorgulayan istihbaratçı subaylar ve üs komutanı daha sonra FETÖ’den tutuklandı.

Gezeravcı askeri casusluk dosyasında yer aldı ama yargılanmadı. Amerika’da yüksek lisans eğitimi alan Gezeravcı, TSK’dan ihraç edildikten sonra Türk Hava Yolları’nda çalışmaya başladı.

Alper Gezeravcı FETÖ kumpas davasında sanık olarak yer almadı. 17-25 Aralıktan sonra geri dönmek için açtığı davayı kazandı ve 2020’de göreve dönen Alper Gezeravcı Adana’da filo akademik eğitim kol komutanı olarak görev yapıyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme