• Haberler
  • İzmir
  • Fetullah Gülen'in Kestanepazarı geçmişi: Neden kovuldu?

Fetullah Gülen'in Kestanepazarı geçmişi: Neden kovuldu?

İzmir Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Dayhan, teröristbaşı Fetullah Gülen'in dernekle hiçbir bağı olmadığını vurguladı. 

İzmir Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Dayhan, adı 'Kestanepazarı' ile anılan teröristbaşı Fetullah Gülen'in dernekleriyle hiçbir bağı olmadığını vurguladı. Dayhan, Gülen'in 1971 yılında vaizlik yaptığı dönemde dernekten kovulduğunu belirtti.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşadığı dönemde, FETÖ silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü İzmir'de sevinçle karşılandı. Gülen, 1967-1971 yılları arasında Kestanepazarı Camii'nde vaiz olarak görev yapmış, ancak ismi bu cami ile anılmaya başlanmıştı. Kestanepazarı Derneği, 1945 yılından beri hayırseverlerin desteğiyle Diyanet İşleri’ne bağlı olarak faaliyet gösteriyor ve genç nesillerin eğitimine odaklanıyor.

“İLK ŞAHIS OLARAK KAYDA GEÇTİ”

Cüneyd Dayhan, Gülen’in camideki görevinden uzaklaştırılma sebebinin kendi görüşlerini cemaatine dayatması olduğunu ifade etti. Dayhan, "Yüz yılı aşkın kesintisiz Kur'an eğitimi veren Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, kurulduğu günden bugüne kadar, içine sızmak isteyen hiçbir illegal şahsa müsaade etmemiştir. Tamamıyla Kur'an kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı ve sahip olduğu öğrenci yurtları da Milli Eğitim Bakanlığımızın denetiminde faaliyetlerine devam etmektedir. Bizden önceki dernek başkanımız, 1967- 1971 yılları arasında Kestanepazarı Camii'nde vaizlik görevi yapmaktan başka hiçbir görevi olmayan bu şahsın kendi eserlerini okutmasından duyduğu rahatsızlıktan dolayı dönemin yönetim kurulu tarafından görevinden uzaklaştırılmıştır. İzmir'de kurumlardan uzaklaştırılan, Türkiye'de kurumlardan uzaklaştırılan ilk şahıs olarak kayda geçmiştir. Ve şunu da rahatlıkla söyleyebilirim: Fetullah Gülen, derneğimizin hiçbir zaman ne yönetim kurulu üyesi olmuş, ne de üyesi olmuştur"  diye konuştu.

“AZAP VAKTİ GELMİŞTİR”

Cüneyd Dayhan, Gülen’in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Onun ölümüyle de ilgili şunu söyleyebilirim: 'İnkarcılar için artık azap vakti gelmiştir' diyorum. Herkes yaptığının hesabını Allah'a verecek. Bu millete çektirilen bu millet için reva görülen her şeyin hesabını Allah'a verecekler" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme