• Haberler
  • Gündem
  • Filistinli doktora öğrencisi, İsrail saldırısında hayatını kaybetti

Filistinli doktora öğrencisi, İsrail saldırısında hayatını kaybetti

Filistinli öğrenci, iktisat alanında eğitim almak üzere Uludağ Üniversitesi’ne gelmiş, ancak ülkesindeki çatışmaların yoğunlaşması üzerine ailesiyle...

Filistinli öğrenci, iktisat alanında eğitim almak üzere Uludağ Üniversitesi’ne gelmiş, ancak ülkesindeki çatışmaların yoğunlaşması üzerine ailesiyle birlikte Filistin’e dönmüştü. Önceki gün İsrail güçlerinin düzenlediği saldırıda babası ve kardeşiyle birlikte hayatını kaybetti.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin resmi web sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, “İsrail güçlerinin Gazze’de sürdürdüğü saldırılar sonucunda doktora öğrencimiz Mohammed Abd Elhade Nassar, kardeşi ve babasının şehit olduklarını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullanarak taziye dileklerini iletti.

Açıklamada ayrıca, “Öğrencimiz ve ailesi nezdinde alçakça saldırılarda şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm dünya ülkelerini bu zulme bir son vermesi konusunda girişimlerini sürdürmesi için bir kez daha göreve davet ediyoruz” denildi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme