Filiz Akın kimdir? 

Hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki usta oyuncu Filiz Akın araştırılıyor. Peki Filiz Akın kimdir? Kariyeri? Özel hayatı? Yer aldığı projeler? Ve merak edilen detaylar haberimizde… 

Hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki usta oyuncu Filiz Akın araştırılıyor. Peki Filiz Akın kimdir? Kariyeri? Özel hayatı? Yer aldığı projeler? Ve merak edilen detaylar haberimizde…

Yeşilçam’ın usta isimlerinden 81 yaşındaki Filiz Akın hastaneye kaldırıldı. Hastane odasından fotoğraf paylaşan usta oyuncu sevenlerine sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Peki Filiz Akın kimdir? Kariyeri? Özel hayatı? Yer aldığı projeler? Ve merak edilen detaylar haberimizde… 

Filiz Akın kimdir? 

FİLİZ AKIN KİMDİR?

Filiz Akın, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biridir. Gerçek adı Suna Akın olan ünlü oyuncu, 2 Ocak 1943'te Ankara'da doğmuştur. Annesi Ankaralı terzi Habibe Leman Şaşırmaz, babası ise Afyonlu hakim Bekir Sami Akın'dır. Akın, baba tarafından Çerkes, anne tarafından ise Arnavut kökenlidir. Ailesi, onun hayatında önemli bir yer tutmuştur; anneannesi Halime Hanım, Atatürk'ün şifrecisi olarak bilinirken, üveybabası da Atatürk'ün kalem müdürüydü.

Akın, çocukluğunun ilk yıllarını Beypazarı'nda geçirmiş, ardından ailesinin ayrılmasıyla birlikte Ankara'da yaşamaya başlamıştır. İlköğrenimini Kızılay'daki Sarar İlkokulu'nda tamamladıktan sonra TED Ankara Koleji'nde eğitimine devam etti. Daha sonra DTCF Arkeoloji bölümünde eğitim aldı. 

Filiz Akın kimdir? 

KARİYERİ

1962 yılında Artist dergisinin düzenlediği bir yarışmayı kazanarak sinema kariyerine adım atan Akın, ilk filmi "Akasyalar Açarken" ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Özellikle "kız" temalı filmleriyle tanınan Akın, romantik ve batılı kadın rollerini başarıyla canlandırmıştır. Ünlü yönetmen Türker İnanoğlu ile olan evliliğinden, Yumurcak adlı filmlerin başrol çocuk oyuncusu İlker İnanoğlu dünyaya gelmiştir.

Filiz Akın, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve Türk sinemasının önde gelen figürlerinden biri olmuştur. 2002 yılında çene kanserine yakalanmış, ancak bu hastalığı yenmeyi başarmıştır. Kanserle mücadeleye destek olmak amacıyla "sarı bilezik" ve "mavi bilezik" gibi kampanyalar başlatmıştır.

Filiz Akın kimdir? 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Akın, sağlık alanında da önemli projelere imza atmıştır. Türkiye'de işitmeyen çocuklar için "Türkiye'de İşitmeyen Kalmasın" adlı bir kampanya yürütmüş ve birçok çocuğa işitme cihazı sağlamıştır. Ayrıca, 2004 yılında "Dört Yapraklı Yonca" adlı kitabını yayımlayarak kendi ve diğer ünlü kadın sanatçıların yaşam öykülerini paylaşmıştır. 

Filiz Akın kimdir? 

GÜNCEL HAYATI

Halen Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya devam eden Filiz Akın, Türk sinemasındaki yeri ve çalışmalarıyla anılmaya devam ediyor. Sinema ve sosyal projelerdeki etkinliği, onu Türk toplumunun önemli bir figürü haline getirmiştir.

Filiz Akın kimdir? 

Bakmadan Geçme