'Finansman ve teşviğe uzağız'

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (KESİAD) gelenekselleşen Perşembe Kahvaltısı'nda konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Yeşim...

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD) gelenekselleşen Perşembe Kahvaltısı’nda konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Yeşim Işıklı, iş dünyasının öncelikli probleminin hala kredilere ve finansmana erişim olduğuna dikkat çekti.

Makro ekonomik politikalarda sürekliliğe vurgu yapan Işıklı, “Yatırım ortamında güven ve öngörülebilirlik olmazsa olmaz bir unsur. Bu sağlandıktan sonra yatırımın temeli finansman ve krediler olarak öne çıkıyor. Maalesef hala bu konuda sıkıntılar sürüyor” dedi.

Kurda, enflasyonda öngörülebilir seyrin önemine vurgu yapan Işıklı, “Katma değerli üretim Türkiye’nin kriz ortamından çıkışının anahtarı. Bunun için de Ar-Ge destekleri ve teşviklerin artırılması ve bu alanlara kaydırılması gerekiyor. İhracatın özendirilmesi ve buna bağlı ihracata yönelik teşviklerin de ulaşılabilir olması son derece gerekli. Bu noktada OVP kapsamı dahilinde iş dünyasının elini kolaylaştıracak bu ve benzeri adımlar Türkiye’nin enflasyon, kur, faiz sarmalından çıkışının reçetesi olacaktır” diye konuştu.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme