• Haberler
  • Teknoloji
  • Firmalar geleneksel yapıdan çıktıkça teknolojik altyapıya ilgi artıyor

Firmalar geleneksel yapıdan çıktıkça teknolojik altyapıya ilgi artıyor

Geçmiş yıllarda İzmirli firmaların yazılım altyapısına İstanbul firmaları kadar ilgi göstermediğini hatırlatan İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı ve CMA Danışmanlık ve Yazılım'ın Kurucusu Özden Erten, genç kuşağın etkinleşmesiyle bunun değiştiğini açıkladı

İzmir İş Kadınları Derneği’nin Başkanı ve bilişim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren CMA Danışmanlık ve Yazılım’ın kurucusu Özden Erten, İzmirli firmaların bilişim ve teknoloji tabanlı uygulama yatırımlarına bakışını değerlendirdi. 

Bu tür yazılımların kurumsallaşmaya yönelik bir adım olduğunu belirten Özden Erten, “1991’den bu yana SAP ile ilgileniyorum. O yıllarda bu kadar ilgi yoktu, yaygın değildi, lisans ücretleri yüksekti, belli büyüklükteki firmalar alabiliyordu. Büyük firmalar aldıktan sonra satışın devam etmesi gerekiyordu. KOBİ’lere uygun ürünler geliştirdi, lisans ücretlerini daha makul hale getirdi. Türkiye’de üretim yapan firmaların hemen hemen tamamı kullanıyor. İlgi var. Sürekli yeni gelişmeleri ürüne yansıtan yapı olduğu için en faydalı paket diyebilirim. Ürünün güncellenmesi, yapıya uygun hale getirilmesi bizim firmamız tarafından yapılıyor” dedi.

Teknoloji ve bilişim tabanlı yazılım uygulamalarına yönelik talebi İstanbul ile İzmir yönünden kıyaslayan Erten, “İzmir biraz daha konservatif. Yazılıma yatırım olarak bakılması gerekiyor ama İzmir’de maliyet gözüyle bakılıyor. Oysa geri dönüşü daha çok olabilir. Eskiden böyleydi. İstanbul firmaları bizi bulup, ‘yapalım’ derken, İzmir’de firmalara gidip, anlatmaya çalıştık. Şimdi İzmir tarafı da son yıllarda daha yakın takip ediyor. Yapay zeka ile bambaşka boyuta geliyoruz. Firmalar dijital olarak dönüştü ve ileriye taşıyorlar. İstanbul İzmir hala farklı onu söyleyebilirim. İzmir rahatlığı bırakamıyor. Firmaların dönüşüm ve gelişiminde yeni kuşakların rolü var. İzmir’deki gelişmede, teknolojiye merakın artmasının, teknolojik eğitim alan kuşakların etkisi olduğunu düşünüyorum. Aile şirketlerinde kurucu kuşaklar tam olarak işi bırakmıyor, kontrol onlarda olsun istiyorlar. Ona rağmen gelişme var” diye konuştu. 


 

Bakmadan Geçme