• Haberler
  • Genel
  • Foça Belediyesi sokak hayvanları için toplandı

Foça Belediyesi sokak hayvanları için toplandı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, HAYTAP yetkilileri, Foça HAYAD ve Hayvan Hakları Topluluğu temsilcileriyle bir...

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, HAYTAP yetkilileri, Foça HAYAD ve Hayvan Hakları Topluluğu temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, HAYTAP Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Senem Demirel Acar, Kurumsal İletişim Koordinatörü Nilgün Kızılkaya, Foça HAYAD Başkanı Elif Çakır, ve Foça Hayvan Hakları Topluluğu üyeleri Ayça Oltulu, Evren Collison ve Fatih Uysal katıldı.

Toplantıda, Foça’daki sokak hayvanlarının mevcut durumu, veterinerlik hizmetleri ve olası ortak çalışmalar değerlendirildi. Başkan Saniye Bora Fıçı, sokak hayvanlarının koşullarının iyileştirilmesi konusunda ortak bir çaba içinde olduklarını vurguladı.

“ÖLDÜRMEYİ DEĞİL YAŞATMAYI TERCİH EDECEĞİZ”

Başkan Fıçı, ‘‘Toplum sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra can dostlarımız sokak canlılarının koşullarının iyileştirilmesi için ortak bir çaba içindeyiz. Sokak hayvanları yasası adı altında yürütülmek istenen uygulamalara ortak olmayacağız. Öldürmeyi değil güvenli ve sağlıklı bir şekilde yaşatmayı tercih edeceğiz. Masum canların kanına bulaşmayacağız’’ diye konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Bu toplantı, Foça’nın sokak hayvanlarına yönelik sürdürülebilir ve insancıl bir yaklaşım sergileme kararlılığını gösterdi. Başkan Fıçı ve dernek temsilcileri, can dostlarının daha iyi yaşam şartlarına kavuşması için işbirliği içinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.

LEYLA BİLGİ  

Bakmadan Geçme