Foça, kalbinde taş istemiyor!

Foça'ya bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi Bahçecik mevkiinde taş ocağı açılmak istenmesi ilçe halkını isyan ettirdi 2...

Foça, kalbinde taş istemiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Foça’ya bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi Bahçecik mevkiinde taş ocağı açılmak istenmesi ilçe halkını isyan ettirdi

2 bin 500 yıllık Pers Mezar Anıtı’na çok yakın olmasının yanısıra, zeytinlikler, arıcılık, hayvancılık, tarım alanları ve doğal SİT alanı içinde kalan bölgede taş ocağı açılmaması için yüzlerce kişinin katılımıyla eylem yapıldı. Katılımcılar, attıkları sloganlar, taşıdıkları döviz ve pankartlarla taş ocağının asla kabul edilmeyeceğine dair tepkilerini ortaya koydu.

Basın açıklamasını Foça’da Doğa ve Tarih Talanına Hayır Platformu adına Ömer Atilla okudu. Son yıllarda ülkemizin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin acımasızca talan edildiğini iddia eden Ömer Atilla, insana dair her şeyin yok sayıldığını, bu talanın HES, taş ocağı vb. adlarla karşımıza çıktığını söyledi. Plana hem teknik açıdan hem de yurtsever insanlar olarak karşı olduklarına vurgu yapan Ömer Atilla, “Her türlü hukuki yola başvuracağız. Ruhsat İptal davası açacağız. Kısaca Gözünüzü taş doyursun, artık yeter! Suyumu toprağımı havamı tarihimi rahat bırakın, dokunmayın” dedi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de “Memlekette yer kalmadı, geldiler, dünya mirası tarihin arkasına taş ocağı yapmaya çalışıyorlar. Yeter be kardeşim. Belediye olarak açtığımız davaların hepsinin takipçisiyiz. Burada günlerce beklemeye hazırız. Taş ocağı istemiyoruz. Taş ocağını açtırmayız” diyerek tepkisini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme