Folkart Gallery kapılarını Atatürk için açıyor

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, Cumhuriyet'in 100. yılında Atatürk'ün özel eşyaları, yayınlanmamış fotoğrafları ve...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, Cumhuriyet’in 100. yılında Atatürk’ün özel eşyaları, yayınlanmamış fotoğrafları ve dönemsel belgeleri içeren ‘Karanlıkta bir yıldız: Mustafa Kemal Atatürk’ sergisinin basın lansmanı, Folkart Gallery ev sahipliğinde gerçekleşti. Sergi kapısını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sanatseverlere açacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait 20’si yeni 130’u daha önce görülmemiş fotoğraflar sergileniyor. 7 yıl süren çalışma sonucunda ortaya çıkarılan resimlerin yüzde 25’i sergide gösterimi yapılırken, kalan yüzde 75’lik kısım ise hazırlanan özel seri bir kitap ile sanat severler ile buluşacak. Galeri Türkiye’deki en büyük Atatürk sergisi olma özelliğini taşıyor. Serginin açılışını oyuncu Volkan Severcan yaptı.

“7 YILLIK EMEK”

Folkart Genel Müdürü Metin Sancak yaptığı açılış konuşmasında, “Serginin önemi Cumhuriyetimiz’in 100. yılı olması sebebiyle daha çok arttı. Bu eserleri toplamak 7 yıl sürdü. Eserlerin yüzde 25’i burada geri kalan yüzde 75’i ise kataloğumuzda. Folkart olarak ciddi projeler yapıyoruz. Ekonomiye katkı sağlayan projeler gerçekleştiriyoruz ama bu proje bizi daha çok mutlu ediyor. Daha çok kişiye ulaşması için çaba göstereceğiz. Eskiden bu tür sergiler sadece İstanbul-Ankara’da olurdu. Biz artık bu açığı kapatmaya devam edeceğiz” dedi.

Folkart Yapı A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Sergimizi 300 ila 400 bin civarında sanatseverin gezmesini hedefliyoruz. Tüm Türkiye’nin bu serüveni görmesini istiyorum. Atatürk’ün genç yaşından, Büyük Taaruz’dan, ölümüne kadar tüm yaşamını göreceksiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme