Folkart Yangını: Tamamen Tasarım Hatası

Yangından Korunma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Turanlı, NTV’de yaptığı açıklamada, yangının tasarım hatalarından kaynaklandığını iddia...

Folkart Yangını: Tamamen Tasarım Hatası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yangından Korunma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Turanlı, NTV’de yaptığı açıklamada, yangının tasarım hatalarından kaynaklandığını iddia etti. Turanlı, balkonlar etrafındaki yoğun ahşap kaplamanın kullanılabileceğini ancak ekipman kullanımının ve malzeme seçiminin yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, katlar arası geçişlerin ahşap olmaması gerektiğine dikkat çekti ve benzer yanlış mühendislik uygulamalarının yangına sebep olabileceğini söyledi.

Haber

Turanlı,

Patlamaların cam patlaması olabileceğini düşündüğünü, ancak binanın betonarme haline dönüştüğünü ve içerideki malzemelerin yanmaya devam ettiğini ifade etti.

Kat geçişleri arasında yangının yayılmasını engelleyecek herhangi bir önlem alınmadığını belirten Turanlı, bu durumun tamamen tasarım, mühendislik ve müteahhitlik hatası olduğunu vurguladı.

Yangın sonrası yapılan incelemelerde de benzer tasarım hatalarına dair bulgular ortaya çıktı ve bu nedenle yangınla ilgili soruşturmalar devam etmektedir.

Bakmadan Geçme