• Haberler
  • Dünya
  • Fransa’da kaos sürüyor: Zırhlı araçlar devrede

Fransa’da kaos sürüyor: Zırhlı araçlar devrede

Fransa’da 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla ölmesi sonrasında protestoları durdurulamıyor. Söz konusu protestoların ilk başladığı Nanterres...

Fransa’da 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla ölmesi sonrasında protestoları durdurulamıyor. Söz konusu protestoların ilk başladığı Nanterres kentine ek olarak Marsilya, Woippy dahil birçok bölge ve kentte meydanlara zırhlı araçlar görev almaya başladı.

Fransız basını Nanterres’de de zırhlı bir araç polisler eşliğinde sokaklarda devriye attığını, Metz yakınındaki Woippy’de ise bir zırhlı aracın protestocuları püskürtmek için ara sokaklara daldığını belirtti.

Ayrıca, Toulouse kentinde de akşam başlayan protestolarda polis şiddet olaylarına başvurduğu gerekçesiyle 19 kişiyi de gözaltına aldı. Kentte çok katlı bir apartman, sakinleri uykudayken ateşe verildi.

Marsilya’da ise protestocular tarafından ATM ve mağazalara saldırılar düzenleniyor. Ek olarak Marsilya’da silah satılan bir dükkan da eylemciler tarafından yağmalandı, bazı tüfekler alındı.

BİN GÖZALTI, 250 YARALI 

Söz konusu olaylarda ülke genelinde, 250 güvenlik görevlisi yaralandı, bin kişi göz altına alındı. Olaylar sırasında binadan atlayan bir kişi ise yaşamını yitirdi.

Ayrıca, Fransa İçişleri Bakanlığı ülke çapında 45 bin polis ve jandarma görevlendirdi.

4 kentte pazartesi gününe kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme