• Haberler
  • Dünya
  • Fransa’da önemli etkinlikler karanlıkta kalabilir!

Fransa’da önemli etkinlikler karanlıkta kalabilir!

Fransa’da emeklilik yaşının 2 yıl artırılmasını öngören yasa tasarısı, ülke genelinde büyük tepkilere neden olmuştu. Genel...

Fransa’da önemli etkinlikler karanlıkta kalabilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa’da emeklilik yaşının 2 yıl artırılmasını öngören yasa tasarısı, ülke genelinde büyük tepkilere neden olmuştu. Genel İş Sendikası’nın (CGT) enerji kolu, yasalaşan emeklilik reformunun uygulanmaması talebiyle “100 günlük eylem ve öfke” temasıyla bir plan açıkladı.

Bu plan kapsamında, ülkedeki festivallerin karanlıkta kalabileceği vurgulandı. CGT’nin enerji kolundan yapılan yazılı açıklamada, Mayıs ayında gerçekleşecek Cannes Film Festivali, Monako Grand Prix, Roland Garros turnuvası ve Avignon Festivali’nin karanlıkta kalabileceği uyarısı yapıldı.

16 Mart’ta başlayan kitlesel gösterilerde polis ve halk arasında şiddet olayları yaşanmış ve 1000’den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Anayasa Konseyi, reformun anayasaya uygun olup olmadığını belirlemek için hükümetin ve muhalefetin başvurusunu inceledi ve yasa tasarısının emeklilik yaşını 64’e çıkaran maddesini onayladı.

Macron, ülkeyi yatıştırmaya yönelik “100 günlük” eylem planıyla ilgili olarak da açıklama yapmıştı.

 

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme