Fuarsız İzmir olmaz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl 91’incisi düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı ve kent...

Fuarsız İzmir olmaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl 91’incisi düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı ve kent tarihinde ilk kez düzenlenecek olan Terra Madre Anadolu Gastronomi Fuarı’nın tanıtım toplantısında konuştu

İzmir’de cumhuriyet tarihiyle özdeşleşmiş olan ve bu yıl 2-11 Eylül tarihleri arasında 91.’si düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ve kent tarihinde ilk kez düzenlenecek olan Terra Madre Anadolu Gastronomi Fuarına ilişkin hazırlıkları tamamlanma aşamasına gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iki fuar için düzenlenen basın toplantısında konuştu. Toplantıda, fuarın içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgi verilirken Terra Madre’nin önemine de vurgu yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Soyer, mevcut siyasal iklime de gönderme yaparken fuarın önemli bir misyonunun da umudu aşılamak olduğunu ifade etti. 

“MİNİK BİR EXPO DÜZENLİYORUZ”

Fuarın cumhuriyet tarihindeki önemine değinerek konuşmasına başlayan Başkan Soyer, “Heyecan verici bir buluşmanın arifesindeyiz. Bütün kentler EXPO peşinde koşar ama biz 91 yıldır minik bir EXPO düzenliyoruz. 91 yıl boyunca kapılarını hiç kapatmamış. Bu gelenek ve miras son derece kıymetli ve biz de buna sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz ama bu yetmiyor. 91 yıldır devam eden bir organizasyonun her yıl çıtasını yükseltmeniz gerekiyor. Her yıl bunu biraz daha üste çıkarmak zorundayız. Terra Madre’yi biraz da bu nedenle buluşturmak istedik. Terra Madre evet bir gastronomi fuarı. Ama gastronomi sadece lezzetle değil sağlıkla, lezzetle, küresel iklim krizi ve tarımla ilgili. Dünyanın odağında şu anda gastronomi var. 91. kez kapılarımızı açarken uluslararası sadece büyük bir fuara değil aynı zamanda küresel bir gündeme ev sahipliği yapıyoruz. Bizler pandemiyle kendi kendine yeten bir ekonominin ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu vesileyle İzmir dünya sahnesinde kendisine yer buluyor. Başka bir mesele daha var. İEF yalnızca bir fuar değil. Aynı zamanda sosyalleşme, eğlence, eğitim, inovasyon meydanı. Yürüyen merdivenle ilk kez İEF’de tanıtılıyor. İEF, her yıl düzenlenirken Türkiye ve İzmir’e ayna tutuyor. Dolayısıyla böyle bir fuara ev sahipliği yapmanın gurur çok büyüktür. Bizler bu görevi üstelenmiş bireyler olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“İNSANLAR NEFES ALACAKTIR”

Fuarın aynı zamanda ülkedeki mevcut “karamsar” iklimin bir nebze olsun dağıtılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Soyer, “Çok zor günlerden geçiyoruz. Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, pandemi, krizler, savaş… İnsanların çok ciddi bir biçimde moralleri bozuk ve umutları kaybolmuş durumda. Fuar aynı zamanda umudu büyüten ve insanlara moral veren bir anlam taşıyor. Bu vesileyle insanlar bir nefes alacaklar. Bu kasvet ikliminde umut ve moral vermek arzusundayız” ifadesini kullandı. 

Bakmadan Geçme