Futbol ailesi “Omuz Omuza”

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun öncülüğünde depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. Söz konusu kampanya TRT Spor ve diğer spor kanallarından canlı olarak yayınlandı. Gecede futbol ortaklarının ve vatandaşların büyük katılımıyla 845,7 milyon lira toplandı.

Futbol ailesi “Omuz Omuza”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Futbol ailesi dün akşam depremzedeler için “omuz omuza” kampanyası etrafında bir araya gelerek tek yürek oldu. Türkiye’de yaşanan deprem felaketleri sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun öncülüğünde depremzede vatandaşlar için yardım kampanyası düzenlendi. TRT Spor, TV 8 ve diğer spor kanallarından canlı yayınlanan kampanyaya büyük katılım gerçekleşti.

Söz konusu gecede, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanları, teknik direktörleri ve futbolcular yer aldı.

845,7 milyon lira toplandı

“Omuz omuza” yardım kampanyasında depremzedeler için 845,7 milyon lira toplandı. 15 Haziran’a kadar devam edecek kampanyada elde edilecek gelir, geçici ve kalıcı konut yapımında kullanılacak. Bu bağlamda, tüm cep telefonu operatörlerinden “Destek” yazıp 8332’ye SMS gönderilerek 50 lira bağışta bulunulabiliyor. Aynı zamanda destekte bulunmak isteyen tüm vatandaşlar,  “omuzomuza.org” internet sitesi üzerinden, kredi kartı ile havale ve EFT şeklinde bağış gerçekleştirebilmekte.

Dünyaca ünlü yıldız da destek verdi 

Fransa’nın ve PSG’nin yıldızı Kylian Mbappe “Omuz Omuza” kampanyasına destek verdi. Programa canlı bağlantı ile katılan Mbappe, şu sözleri kaydetti:

“Bu yaşananlar gerçekten büyük bir trajedi. Herhalde hayal gücümüzün yetmeyeceği kadar büyük bir trajediydi. Türklerin neler yaşadığını tahmin etmekte güçlük çekiyorum. Fakat bugünkü görevimiz benim için sıra dışı bir görev. Dünya futbol camiası bir araya gelecek ve Türkiye’ye destek verecek. Bu açıdan da bu program benim için istisnai. Parçası olduğum için gurur duyuyorum.”

Bakmadan Geçme