• Haberler
  • Siyaset
  • Futbolla kutlama: Türk-Macar Kültür Yılı Dostluk Maçı!

Futbolla kutlama: Türk-Macar Kültür Yılı Dostluk Maçı!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen Türk-Macar Kültür Yılı Dostluk Maçı'na katıldı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen Türk-Macar Kültür Yılı Dostluk Maçı’na katıldı. 

“Bir Asırlık Dostluk ve İş Birliği” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Ankara'daki MTA Tesisleri futbol sahasında yapıldı. Maça, TBMM Başkanı Kurtulmuş'un yanı sıra Macaristan Ulusal Meclis Başkanı László Kövér, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve diğer davetliler de katıldı. 

GALİP GELDİ 

Dostluk maçı, İstiklal Marşı ve Macaristan Ulusal Marşı'nın okunmasının ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş’un başlama vuruşuyla başladı. Toplam 60 dakika süren karşılaşma sonucunda TBMM Parlamenterler Spor Kulübü, rakibi Macaristan Ulusal Meclisi Futbol Takımı’nı 2-0 mağlup ederek galip geldi. Maçın sonunda, Macaristan'da ortaya çıkan ve son yıllarda popülerlik kazanan Tekball oyununun masası Türkiye'ye hediye edildi. 

Bakmadan Geçme