• Haberler
  • Spor
  • Futbolun efsane isimlerinden Mario Zagallo hayatını kaybetti

Futbolun efsane isimlerinden Mario Zagallo hayatını kaybetti

Zagallo, futbol kariyerinde hem oyuncu hem de teknik direktör olarak toplamda 4 Dünya Kupası zaferine imza...

Zagallo, futbol kariyerinde hem oyuncu hem de teknik direktör olarak toplamda 4 Dünya Kupası zaferine imza atan ilk isimdi. 1958 İsveç ve 1962 Şili’de Brezilya Milli Takımı formasıyla şampiyonluk yaşayan Zagallo, aynı başarıyı 1970 Meksika’da teknik direktör olarak da elde etti. Bu zafer, Pele, Jairzinho ve Carlos Alberto gibi efsanevi oyuncuların yer aldığı kadro ile gelmiş ve tüm zamanların en iyi Brezilya Milli Takımlarından biri olarak kabul edilmiştir.

Son olarak 1994 ABD’de düzenlenen Dünya Kupası’nda Brezilya’nın teknik direktörlük ekibinde koordinatörlük görevini üstlenen Zagallo, kariyeri boyunca futbol dünyasına birçok unutulmaz an bıraktı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino da Zagallo’nun vefatı üzerine bir taziye mesajı yayımladı. Mesajında, “FIFA Dünya Kupası üzerindeki etkisi benzersiz olan büyük isimlerden birinin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Zagallo önce oyuncu sonra teknik direktör olarak 4 FIFA Dünya Kupası kazandı.” ifadelerine yer veren Infantino, Zagallo’nun futbol dünyasındaki mirasının rakamlarla özetlenemeyecek kadar büyük olduğunu belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme