Gaia Project, tarihin kapılarını açıyor

Gaia Project, 1886 yılında  inşa edilen Aziz Vukolos Ortodoks Rum Kilisesi'nde tarihin kapılarını 4 Haziran'da ''Gaia...

Gaia Project, 1886 yılında  inşa edilen Aziz Vukolos Ortodoks Rum Kilisesi’nde tarihin kapılarını 4 Haziran’da ‘’Gaia Historical Cruises ‘’ serisi ile açmaya hazırlanıyor.

İzmir’in en eski kiliselerinden biri olan Aziz Vukolos Kilisesi’nde yüzyılı aşkın geçmişi ve büyüleyici atmosferiyle elektronik müzik severlere inanılmaz bir keyif yaşatmak için gün sayıyor.

Türkiye’de ilk kez bir kilisede düzenlenen etkinlik serisinde Gaia, kültürel mirasımızın çeşitliliğini ve değerlerimizi toplumsal olarak birleştirmeyi hedefliyor. Hakan Göktaşlı ve Deniz Yıldırım’ın ortaklığında kurulan Gaia Project, Türkiye’de tarihi ve kültürel mirasların tanıtılması ve korunması adına çalışmalar yapmakla beraber interaktif olarak bu alanlarda global elektronik müziği genç kitleler ile buluşturmayı amaçlıyor.

YANGINDAN ETKİLENMEDİ 

En köklü kiliselerden bir tanesi olan  Aziz Vukolos Kilisesi, ,19. yüzyılda ibadete açılan “Gözlü Kilise” olarak da bilinmektedir. Büyük İzmir Yangını’ndan etkilenmeyen tek Ortodoks Rum Tapınağı’nın duvarlarında İsa figürleri, Aziz John, Mikail ve Cebrail meleklerinin temsili resimleri bulunmaktadır. Büyülü atmosferi ve ütopik tarihi ile yıllara meydan okuyarak varlığını devam ettirmektedir.

Söz konusu etkinlikte “Headwaters”, Damla Tek ve Monnarsh da performans sergileyecek.

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme