• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'ndan ne kadar kazandı?

Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'ndan ne kadar kazandı?

Galatasaray'ın kaptanı Kerem Aktürkoğlu, 12 milyon euro karşılığında Benfica'ya transfer oldu.

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun transferi resmiyet kazandı. Milli futbolcu, Portekiz'in köklü kulüplerinden Benfica'ya imza attı. Sarı-Kırmızılı kulüp, 25 yaşındaki oyuncunun transfer detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

12 MİLYON EURO BONSERVİS

Benfica, Kerem Aktürkoğlu'nun transferi için Galatasaray'a 12 milyon euro ödeyecek. Ayrıca Galatasaray, milli futbolcunun bir sonraki satışından elde edilecek kârın %10'unu alacak.

KAP BİLDİRİMİ GELDİ

"Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre, Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, Şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir. Ayrıca, futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD elde edeceği transfer bedelinin karının %10'unu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir."

Bu transferle birlikte Kerem Aktürkoğlu, kariyerine Avrupa'da devam edecek. Galatasaray, bu anlaşmayla hem ciddi bir transfer geliri elde etmiş oldu hem de oyuncunun gelecekteki olası satışından pay alarak ileride daha fazla kazanç sağlayabilir.

Bakmadan Geçme