• Haberler
  • İzmir
  • Gastronomi alanında Türkiye'nin önde gelen isimlerini bu festivalde

Gastronomi alanında Türkiye'nin önde gelen isimlerini bu festivalde

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen GastroFest, İzmirlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Gastronomi alanında Türkiye'nin önde gelen isimlerini buluşturan...

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen GastroFest, İzmirlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Gastronomi alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerini buluşturan festivalde, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin genç şefleri de hazırladığı lezzetlerle etkinliğe renk kattı. Festival katılımcılarına sunulmak üzere enginarlı humus, Ege otlu ve sebzeli çıtır yufkalar ile incir, ceviz ve ballı karamelli profiterol hazırlayan öğrenciler, büyük beğeni topladı.
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitmen Şefi, Öğretim Görevlisi Aypar Satı ise, festivalin temasına da uygun olarak sürdürülebilirliği merkezine alan bir workshop düzenledi. Festival katılımcılarının soruları eşliğinde; dana dil breze, karakılçık buğdaylı keşkek, pırasa konfi, nar ekşili et suyu çektirmesi ve taze baharatlı yeşil yağdan oluşan tabak hazırlayan Satı, yemek tutkunlarıyla çok özel tarilfler paylaştı. İlgiyle takip edilen etkinliğin moderatörlüğünü ise Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk gerçekleştirdi.
Festivalde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Aypar Satı, Ege’ye özgü lezzetlere yenilikçi yorumlar getirdiklerini belirtti. Satı, “Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız lezzetlerde, minimum atık oluşumuna dikkat ettik. Geleceğin şefleri olan öğrencilerimiz, yerel lezzetlerimizi İzmirlilere sunarken, elimizdeki ürünlerden nasıl maksimum verim alabileceğimizi gösteren, örnek atıştırmalıklar hazırladı. Konuklardan aldığımız olumlu dönüşler, başarılı olduğumuzu gösterdi” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme