• Haberler
  • Genel
  • Gazeteci Can Ataklı hapis cezasına çarptırıldı! 

Gazeteci Can Ataklı hapis cezasına çarptırıldı! 

Gazeteci Can Ataklı, YouTube programındaki ifadeleri nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Gazeteci Can Ataklı, YouTube programında kullandığı ifadeler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi, cezanın açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Dava, 25 Aralık 2023 tarihinde Tele1'de yayınlanan bir programda Ataklı'nın, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan bir askerin babasıyla ilgili ifadeler kullandığı iddiasıyla açılmıştı. Ataklı, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmazken, avukatı durumu temsil etti. Duruşmada, Memur-Sen, Aile Bakanlığı ve Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği avukatları da hazır bulundu.

10 AY HAPİS CEZASI 

Ataklı’nın avukatı, müvekkilinin üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat talep etti. Ancak Memur-Sen ve Bakanlık avukatları, Ataklı'nın duruşmaya katılmamasının yargılamayı uzatmaya yönelik bir strateji olduğunu iddia ederek, Ataklı hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Ataklı'nın avukatı ise müvekkilinin hâlâ hastanede yattığını ifade ederek bu iddiaları reddetti. Mahkeme, Can Ataklı'nın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğunu belirterek 10 ay hapis cezası verdi. Ancak, cezanın iki yıldan az olması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar kıldı. Bu durum, Ataklı’nın cezasının infaz edilmemesi anlamına geliyor.

Bakmadan Geçme