Gazeteci Ferit Demir: Hiç kimseye boyun eğmem!

Saha haberciliğinin öncü isimlerinden Ferit Demir, İzmirli gazetecilerle bir araya gelerek meslek zorluklarını ve saha haberciliğinin önemini anlattı. Demir, hakikat uğruna kimseye boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Ferit Demir İzmirli Meslektaşlarıyla Buluştu
Gazeteci Ferit Demir, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen söyleşide saha haberciliğinin kritik önemini, gazeteciliğin kamuoyuna gerçekleri aktarmadaki rolünü ve yaşadığı zorlukları İzmirli gazetecilerle paylaştı.

“Doğu ve Güneydoğu’nun Gerçeklerini Aktarıyorum”
Demir, Doğu ve Güneydoğu’daki hakikatleri halka ulaştırmak için çaba sarf ettiğini belirtti. Mesleğinin zorluklarına rağmen kimseye boyun eğmeyeceğini, taviz vermeden gazetecilik yaptığını vurguladı.

“Sorgulayıcı ve Cesur Olmalıyız”
Demir, gazetecilerin detayları sorgulaması ve gerçeklerin peşinden gitmesi gerektiğini söyleyerek, Diyarbakır’daki Narin cinayeti haberinde şüphelerini gazetecilik refleksiyle dile getirdiğini, bunun önemli bir habercilik başarısı olduğunu ifade etti.

Gazeteci Ferit Demir: Hiç kimseye boyun eğmem!

Basın ve Gerçeklik Tehlikede
Gazetecilerin baskılar karşısında geri adım atmaması gerektiğini belirten Demir, 6 Şubat depremlerinden sonra basının sahadaki gerçeği yansıtmadığı durumların olduğunu ve bu yüzden basının "enkazda kaldığını" söyledi.

Gazetecilik Bedel İsteyen Bir Meslek
Söyleşiye moderatörlük yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, gazetecilerin hakikat uğruna bedel ödemeye hazır olması gerektiğini vurguladı. Gappi, basın özgürlüğünün korunması için dayanışmanın şart olduğunu dile getirdi.

Genç Gazeteciler Mesleğin Onurunu Koruyor
Halk TV Ege Bölge Temsilcisi Mustafa Akbaş, genç meslektaşlarının sahada yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, gazetecilerin halk adına denetim görevini üstlendiklerini ve gerçekler uğruna mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme