Gazeteci Tolga Şardan tahliye edildi

Gazeteci Tolga Şardan, “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı nedeniyle Türk Ceza Kanunu...

Gazeteci Tolga Şardan, “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı nedeniyle Türk Ceza Kanunu (TCK) 217/A uyarınca “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Bugün tahliye edildi.

Şardan’ın tutuklanmasına avukatları Turgut Kazan, Aslı Kazan ve Serdar Laçin tarafından tarafından itiraz edilmişti. Avukatlar İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne verilen itiraz dilekçesinde, Şardan’ın 1 Kasım tarihinde tamamen haksız, yasaya ve hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak tutuklandığını belirtilmişti.

Dilekçede şu ifadelere yer almıştı:

“Tutuklama gerekçelerinin tamamen haksız ve keyfi olduğu tekrarlandı. TCK 217/A maddesinde düzenlenen suçun katalog suç olduğuna inanılarak verilen tanığı/mağduru/toplanmamış delili olmayan bir soruşturmanın bahsedildiği, delillerin yok edildiği veya gizlendiği, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı oluşturulduğu şüphesine dayalı bir tutuklama kararının yasaya ve hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, soruşturma konusu yazı nedeniyle 217/A maddesinde düzenlenen suçun unsurlarının kesinlikle oluşmadığını belirtti. Bu nedenle, haksızlığın düzeltilmesini ve tutuklama kararının kaldırılmasını veya en azından adli kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakılmasını talep etti. Aksi bir karar verilirse dosyanın itirazı incelemekle görevli İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini diledi.”

1.Sulh Ceza Hakimliği, Tolga Şardan’ın adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi ve ayrıca yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme