Gazeteciler engellendi İGC’den ses çıkmadı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla açılan Menemen Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nin açılışını takip etmek...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla açılan Menemen Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nin açılışını takip etmek isteyen gazeteci ve kameramanlar içeri alınmadı. Başkan Soyer’in hastane eksiklerini kontrol etmesi sırasında artan kalabalık nedeniyle dışarıda kalan basın mensupları içeri girmek istedi, ancak zabıta ve belediye görevlileri izin vermedi. Tartışma sırasında zabıta personeli, basın mensuplarına hiddetle tepki gösterdi ve kameralar kayıt altına alındığında olay daha da gerildi. Görevlilerin müdahalesiyle zabıta personeli alandan uzaklaştırıldı. Zabıta, basın mensuplarına “Haber mi yapacaksınız, nereye yazarsanız yazın, nerede haber yaparsanız yapın” diyerek ayrıldı.

Pazar günü öğlen yaşanan bu skandal sonrası gazeteciler, sivil toplum örgütleri olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne başvurdu. Haklarının korunmasını bekleyen, haber alma özgürlüğünü engelleyen kurumlara karşı bir tepki gösterilmesini isteyen başta gazetemiz olmak üzere tüm basının beklentileri boş çıktı. Konu ile ilgili kınamada bulunacaklarını ifade eden Gazeteciler Cemiyeti’nden, basını engellemekte bir rahatsızlık görmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı dün ne bir tepki ne de bir kınama gelmedi.  Durumun Yönetim Kurulu’nda ele alınıp ondan sonra karar verileceği açıklandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme