• Haberler
  • Spor
  • Gaziantep FK ile karşılaşan Beşiktaş 90+5'te şoku yaşadı

Gaziantep FK ile karşılaşan Beşiktaş 90+5'te şoku yaşadı

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Gaziantep FK ile Beşiktaş, Gaziantep'te karşılaştıkları maçta 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrıldı. Beşiktaş'ın golünü penaltıdan Ciro Immobile atarken, Gaziantep FK son dakikalarda Alexandru Maxim ile eşitliği sağladı.

Maçın ilk yarısında Beşiktaş, 31. dakikada kazandığı penaltıyla öne geçti. Beşiktaş’ın yeni transferi Ciro Immobile, topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının kalan dakikalarında Gaziantep FK tehlikeli ataklar geliştirse de kaleci Mert Günok başarılı kurtarışlarıyla farkın kapanmasına izin vermedi.

İkinci Yarıda Gaziantep FK’dan Son Dakika Geri Dönüşü

İkinci yarıya hızlı başlayan Gaziantep FK, rakip kalede etkili pozisyonlar buldu. 47. dakikada Okereke’nin kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Mert yine gole izin vermedi. Beşiktaş ise 65. dakikada Masuaku’nun serbest vuruşuyla gole yaklaştı, ancak top yan direğin dibinden auta çıktı.

Gaziantep FK, 90+5. dakikada Maxim'in şık golüyle beraberliği yakaladı. Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topu iyi değerlendiren Maxim, skoru 1-1’e getirdi.

Kadrolar ve Teknik Direktörlerin Kararları

Gaziantep FK, teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde sahaya şu kadroyla çıktı: Sokratis Dioudis, Ertuğrul Ersoy, Bruno Viana, Enric Saborit, Emre Taşdemir, Badou N'Diaye, Kacper Kozlowski, Deian Sorescu, Christopher Lungoyi, Alexandru Maxim, David Okereke. Selçuk İnan, ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle oyuna hareketlilik kazandırmaya çalıştı.

Beşiktaş’ın teknik direktörü Giovanni Van Bronckhorst ise ilk 11’ini şu isimlerden oluşturdu: Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Cher Ndour, Ernest Muçi, Rafa Silva, Joao Mario, Ciro Immobile. Van Bronckhorst, oyunun ilerleyen dakikalarında yaptığı değişikliklerle skoru korumaya çalışsa da Gaziantep FK'nın baskısına engel olamadı.

Maçın Öne Çıkan Anları

31. Dakika: Beşiktaş, Ciro Immobile’nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti.
90+5. Dakika: Gaziantep FK, Alexandru Maxim'in golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı.
Maç sonunda iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı. Gaziantep FK, son dakika golüyle bir puan alırken, Beşiktaş, galibiyeti kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı.

Sarı Kartlar
Gaziantep FK’da N’Diaye, Lungoyi, Saborit ve Kozlowski sarı kart gören oyuncular olurken, Beşiktaş’ta Immobile ve Emirhan Topçu kart gören isimler oldu.

Bu sonuçla Gaziantep FK ve Beşiktaş puanları paylaşırken, her iki takım da Süper Lig'deki çıkışını sürdürme çabasına devam edecek.

Bakmadan Geçme